Tussock Jumper TRIO SPAIN -15%

Original price was: 1,835.00ден.Current price is: 1,560.00ден.

Original price was: 1,835.00ден.Current price is: 1,560.00ден.

Tussock Jumper TRIO SPAIN -15%

Original price was: 1,835.00ден.Current price is: 1,560.00ден.

Запознајте ја винска Шпанија преку три нејзини класични и најславни примери на бело, црвено и пенливо вино.

1. Tussock Jumper VERDEJO Organic, Шпанија

Суво – Oрганско – Средно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Вегетативни ароми – Verdejo – Rueda – Шпанија

Дегустацијски белешки:

Свежо, со ароми на сочно зелено јаболко, цитрус и вегетативни ароми на анасон. Сертифицирано за органско и веганско производство.

2. Тussock Jumper MONASTRELL Organic, Шпанија

Суво – Oрганско – Полно тело – Зрело – Црно овошје/Toст/Сладок зачин – Monastrell – Jumilla – Шпанија

Дегустацијски белешки:

Мирисна комбинација на зачини и боровинка. Глатка текстура, зрели танини и добро балансирана киселост.

3. Tussock Jumper CAVA, Шпанија

Суво – Средно тело – Освежително/Комплексно – Цитрус/Бриош/Минералност – Macabeu/Chardonnay – Valencia – Шпанија

Дегустацијски белешки:
Aроми на овошје и свежо пециво. Комплексно, балансирано и хармонично, со долга завршница.

 

Можеби ќе Ви се допадне…