Tussock Jumper PROSECCO, Италија

645.00ден

645.00ден

Tussock Jumper PROSECCO, Италија

645.00ден

Полу-суво – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Цвет – Aроматично – GleraVeneto – Италија

Дегустацијски белешки:

Хармонично, полу-суво, освежително пенливо вино со ароми на цитрус, зелено овошје и цветови. Сочен и освежителен финиш.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 580.50ден
6 - 11 20% 516.00ден
12 - 100 30% 451.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морски плодови, вегетаријанска, солени, лесни предјадења, аперитиф.

Tussock Jumper предлог – Брускети со лосос – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено (7 °C) во чаша за пенливо или бело вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Glera
ЗЕМЈА Italy
РЕГИОН Veneto, Treviso
ТИП Пенливо вино
БОЈА Бело
ГОДИНА NV
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Освежително, суво, овошно, лесно тело
АЛКОХОЛ 11%
КИСЕЛИНА 5.2g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 16g/L
Spread the love