Tussock Jumper PINOT GRIGIO, Италија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper PINOT GRIGIO, Италија

545.00ден

Суво – Лесно – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Тропско овошје – Pinot GrigioVeneziaИталија

Дегустациски белешки:

Ароми на сочно зелено јаболко и ананас. Лесно тело, нежна балета и долг, чист финиш.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морски плодови, вегетаријанска храна, печурки, аперитив.

Tussock Jumper предлог – Spaghetti alle vongole – Паста со морски плодови – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено (7 °C) во чаша за бело вино.

  

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Pinot Grigio
ЗЕМЈА Italy
РЕГИОН Venezia
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Бело
ГОДИНА 2020
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Свежо, Лесно тело
АЛКОХОЛ 12%
КИСЕЛИНА 5.5g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 6g/L

 

Spread the love