Tussock Jumper PINOT NOIR, Франција

595.00ден

595.00ден

Tussock Jumper PINOT NOIR, Франција

595.00ден

Суво – Средно тело – Свежо – Црвено овошје/Земјени тонови/Toст – Pinot NoirSouth of FranceФранција

Деликатни ароми на црвени бобинки дополнети со земјени тонови. Ноти на даб и ванила. Комплексен и долг финиш со лесни и добро интегрирани танини.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 535.50ден
6 - 11 20% 476.00ден
12 - 100 30% 416.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е богата, како на пример: говедско, паста со печурки, јагнешко, дивеч.

Tussock Jumper предлог – Filet D’agneau Grillé – Печено јагнешко со билки – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, малку изладено, на температура од 15 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Pinot Noir
ЗЕМЈА France
РЕГИОН South of France
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2019
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Свежо, Средно тело, Деликатни танини, Црвено овошје, Ванила
АЛКОХОЛ 12.5%
КИСЕЛИНА 3.8g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 4g/L
НАГРАДИ Gold Medal Best Value Vin de France Selection 2013

Silver Medal Best Value Vin de France Selection 2016

Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2016

Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2017

Wine Enthusiast (USA) |BEST BUY|: 88 points

Spread the love