Tussock Jumper ROSE TRIO -15%

Original price was: 1,735.00ден.Current price is: 1,475.00ден.

Original price was: 1,735.00ден.Current price is: 1,475.00ден.

Tussock Jumper ROSE TRIO -15%

Original price was: 1,735.00ден.Current price is: 1,475.00ден.

Сите “нијанси” на РОЗЕ – суво, слатко и пенливо. Откријте кое е Вашето омилено.

1. Tussock Jumper GRENACHE ROSE, Франција

Суво – Лесно тело – Освежително – Црвено овошје/Цитрус – Grenache – South France – Франција

Дегустацијски белешки:

Балансирано и свежо вино, со изобилство на овошни ароми. Впечатлива завршница.

2. Tussock Jumper MOSCATO ROSE, Шпанија

Слатко – Дискретна пенливост CO2 – Лесно тело – Зрело – Црвено овошје/Tропско овошје/Цитрус – Moscato – Valencia – Шпанија

Дегустацијски белешки:

Младо вино со изразени цветни и овошни ароми на роза и јагода. Раскошна слаткост одлично балансирана со освежителни меурчиња.

3. Tussock Jumper PROSECCO ROSÉ, Италија

Суво – Лесно тело – Освежително – Црвено овошје/Цитрус/Цвет – Aроматично – Glera/Pinot Noir – Veneto – Италија

Дегустацијски белешки:Мирисливи ноти на диви јагоди, малини, црвена рибизла, цреша. Вибрантни ноти на бела праска, кајсија и цвет. Впечатокот на палетата е ароматичен и свеж, овошен.

Можеби ќе Ви се допадне…