Tussock Jumper RIESLING, Германија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper RIESLING, Германија

545.00ден

Средно-слатко – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Mинералност – RieslingRheinhessenГерманија

Одличен баланс помеѓу интензивните ароми на лимон и зрелите ароми на диња. Свежа и чиста палета. Класичен германски Ризлинг со освежителна завршница.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морска храна, живина, зачинета храна, свинско.

Tussock Jumper предлог – Фазан со богат сос – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено (7 °C) во чаша за бело вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Riesling
ЗЕМЈА Germany
РЕГИОН Rheinhessen
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Бело
ГОДИНА 2020
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Полу-слатко, освежително, минерално, лесно тело
АЛКОХОЛ 10.5%
КИСЕЛИНА 7.1g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 25g/L
НАГРАДИ Wine Enthusiast (USA) |BEST BUY|: 87 points
Spread the love