Tussock Jumper SPARKLING TRIO -15%

Original price was: 1,885.00ден.Current price is: 1,600.00ден.

Original price was: 1,885.00ден.Current price is: 1,600.00ден.

Tussock Jumper SPARKLING TRIO -15%

Original price was: 1,885.00ден.Current price is: 1,600.00ден.

1. Tussock Jumper PROSECCO, Италија

Полу-суво – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Цвет – Aроматично – Glera – Veneto – Италија

Дегустацијски белешки:

Хармонично, полу-суво, освежително пенливо вино со ароми на цитрус, зелено овошје и цветови. Сочен и освежителен финиш.

2. Tussock Jumper PROSECCO ROSÉ, Италија

Суво – Лесно тело – Освежително – Црвено овошје/Цитрус/Цвет – Aроматично – Glera/Pinot Noir – Veneto – Италија

Дегустацијски белешки:

Мирисливи ноти на диви јагоди, малини, црвена рибизла, цреша. Вибрантни ноти на бела праска, кајсија и цвет. Впечатокот на палетата е ароматичен и свеж, овошен.

3. Tussock Jumper CAVA, Шпанија

Суво – Средно тело – Освежително/Комплексно – Цитрус/Бриош/Минералност – Macabeu/Chardonnay – Valencia – Шпанија

Дегустацијски белешки:

Aроми на овошје и свежо пециво. Комплексно, балансирано и хармонично, со долга завршница.

 

Можеби ќе Ви се допадне…