Tussock Jumper TRIO ITALY -15%

Original price was: 1,735.00ден.Current price is: 1,655.00ден.

Original price was: 1,735.00ден.Current price is: 1,655.00ден.

Tussock Jumper TRIO ITALY -15%

Original price was: 1,735.00ден.Current price is: 1,655.00ден.

Запознајте ја винска Италија преку нејзините три класични и препознатливи примери на бело, црвено и пенливо вино.

1. Tussock Jumper PINOT GRIGIO, Италија

Суво – Лесно – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Тропско овошје – Pinot Grigio – Venezia – Италија

Дегустациски белешки:

Ароми на сочно зелено јаболко и ананас. Лесно тело, нежна балета и долг, чист финиш.

2. Tussock Jumper NERO D’AVOLA, Италија

Суво – Средно тело – Црно овошје/Црвено овошје/Даб – Nero d’Avola – Sicily – Италија

Ароми на свежо црвено овошје и слива. Нежни танини.

3. Tussock Jumper PROSECCO, Италија

Полу-суво – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Цвет – Aроматично – Glera – Veneto – Италија

Дегустацијски белешки:

Хармонично, полу-суво, освежително пенливо вино со ароми на цитрус, зелено овошје и цветови. Сочен и освежителен финиш.

Можеби ќе Ви се допадне…