Tussock Jumper TRIO FRANCE -15%

Original price was: 1,685.00ден.Current price is: 1,430.00ден.

Original price was: 1,685.00ден.Current price is: 1,430.00ден.

Tussock Jumper TRIO FRANCE -15%

Original price was: 1,685.00ден.Current price is: 1,430.00ден.

Запознајте ја винска Франција преку три нејзини класични примери.

1. Tussock Jumper CHARDONNAY, Франција

Суво – Средно тело – Свежо – Зелено овошје/Цитрус/Даб – Chardonnay – South France – Франција

Дегустациски белешки:

Сочни ароми на кајсија, круша, зелено јаболко. Ноти на орев и лешник, бел цвет. Дискретно путераст финиш.

2. Tussock Jumper GRENACHE ROSE, Франција

Суво – Лесно тело – Освежително – Црвено овошје/Цитрус – Grenache – South France – Франција

Дегустациски белешки:

Балансирано и свежо вино, со изобилство на овошни ароми. Впечатлива завршница.

3. Tussock Jumper PINOT NOIR, Франција

Суво – Средно тело – Свежо – Црвено овошје/Земјени тонови/Toст – Pinot Noir – South of France – Франција

Дегустациски белешки:

Деликатни ароми на црвени бобинки дополнети со земјени тонови. Ноти на даб и ванила. Комплексен и долг финиш со лесни и добро интегрирани танини.

Можеби ќе Ви се допадне…