Tussock Jumper VERDEJO Organic, Шпанија

595.00ден

595.00ден

Tussock Jumper VERDEJO Organic, Шпанија

595.00ден

Суво – Oрганско – Средно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Вегетативни ароми – VerdejoRuedaШпанија

Дегустацијски белешки:

Свежо, со ароми на сочно зелено јаболко, цитрус и вегетативни ароми на анасон. Сертифицирано за органско и веганско производство.

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 535.50ден
6 - 11 20% 476.00ден
12 - 100 30% 416.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна како: свинско месо, морска, вегетаријанска храна, сувомеснато.

Конзумирајте го младо, добро изладено (7 °C) во чаша за бело вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Verdejo
ЗЕМЈА Spain
РЕГИОН Rueda
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Бело
ГОДИНА 2020
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, освежително, средно тело
АЛКОХОЛ 13.5%
КИСЕЛИНА 6.5g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 1g/L
ОРГАНСКО Органските вина се произведени во согласност со принципите на органските практики на пороизводство: строга контрола на употребата на хемиски пестициди, ѓубрива, забрана за користење на ГМО – генетски модифицирани организми, контрола на адитивите.

 

 

Spread the love