Tussock Jumper CAVA, Шпанија

595.00ден

595.00ден

Tussock Jumper CAVA, Шпанија

595.00ден

Суво – Средно тело – Освежително/Комплексно – Цитрус/Бриош/Минералност – Macabeu/ChardonnayValenciaШпанија

Дегустацијски белешки:

Aроми на овошје и свежо пециво. Комплексно, балансирано и хармонично, со долга завршница.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 535.50ден
6 - 11 20% 476.00ден
12 - 100 30% 416.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морски плодови, солени, лесни предјадења, аперитиф.

Tussock Jumper предлог – Taпас со каламари и домати – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено – 7 °C во чаша за пенливо или бело вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Macabeo & Chardonnay
ЗЕМЈА Spain
РЕГИОН Valencia
ТИП Пенливо вино
БОЈА Бело
ГОДИНА NV
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Традиционален (Шампањ) метод, комплексно
АЛКОХОЛ 11.5%
КИСЕЛИНА 6g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 10g/L

 

Spread the love