Tussock Jumper CHARDONNAY, Франција

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper CHARDONNAY, Франција

545.00ден

Суво – Средно тело – Свежо – Зелено овошје/Цитрус/Даб – ChardonnaySouth FranceФранција

Дегустациски белешки:

Сочни ароми на кајсија, круша, зелено јаболко. Ноти на орев и лешник, бел цвет. Дискретно путераст финиш.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морски плодови, вегетаријанска храна, аперитив.

Tussock Jumper предлог – Base d’estragon – Бранцин со естрагон – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, изладено (10 °C) во чаша за бело вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Chardonnay
ЗЕМЈА France
РЕГИОН South France
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Бело
ГОДИНА 2020
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Кремасто, Комплексно, Средно тело
АЛКОХОЛ 12.5%
КИСЕЛИНА 5.4g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 4g/L
НАГРАДИ Gold Medal Best Value Vin De France Selection 2018

Silver Medal Best Value Vin De France Selection 2015

Gold Medal Best Value Vin De France Selection 2014

Spread the love

Дополнителни информации

Стил

Кремасто/Комплексно