Tussock Jumper MOSCATO ROSE, Шпанија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper MOSCATO ROSE, Шпанија

545.00ден

Слатко – Дискретна пенливост CO2 – Лесно тело – Зрело – Црвено овошје/Tропско овошје/Цитрус – MoscatoValenciaШпанија

Дегустацијски белешки:

Младо вино со изразени цветни и овошни ароми на роза и јагода. Раскошна слаткост одлично балансирана со освежителни меурчиња.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна – салати, овошни десерти.

Tussock Jumper предлог – Салата со урми, смокви, овошје и сирење – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено, на температура од 7 °C, во чаша за пенливо или бело вино.

 

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Moscato
ЗЕМЈА Spain
РЕГИОН Valencia
ТИП Трпезно (мирно) вино, со дискретна пенливост
БОЈА Розе
ГОДИНА 2018
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Слатко – Лесно тело – Црвено овошје/Тропско овошје/Цитрус
АЛКОХОЛ 11.5%
КИСЕЛИНА 5.2g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 60g/L
НАГРАДИ Gold Medal Prodexpo Moscow 2014
Wine Enthusiast ( USA ) : 85 points
Spread the love