Tussock Jumper GRENACHE ROSE, Франција

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper GRENACHE ROSE, Франција

545.00ден

Суво – Лесно тело – Освежително – Црвено овошје/Цитрус – GrenacheSouth FranceФранција

Балансирано и свежо вино, со изобилство на овошни ароми. Впечатлива завршница.

VIVINO оцена

 

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна – риба, морски плодови, салата.

Tussock Jumper предлог – Pizza Pissaladière – Фокача со маслинки, кромид и енчови – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено, на температура од 7 °C, во чаша за бело вино.

 

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Grenache
ЗЕМЈА France
РЕГИОН South France
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Розе
ГОДИНА 2019
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво – Лесно тело – Освежително – Црвено овошје/Цитрус
АЛКОХОЛ 12.5%
КИСЕЛИНА 5.6g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 4.2g/L
НАГРАДИ Silver Medal Best Value Vin De France Selection 2019

Silver Medal Best Value Vin de France Selection 2015

Silver Medal Best Value Vin de France Selection 2017

 

Spread the love