Tussock Jumper CARMENERE, Чиле

845.00ден

845.00ден

Tussock Jumper CARMENERE, Чиле

845.00ден

Суво – Полно тело – Свежо – Црно овошје/Црвено овошје/Даб  – CarmenereColchagua ValleyЧиле

Дегустацијски белешки:

Ароми на црно и црвено овошје, пријатно надополнети со ноти на тутун. Обли, меки танини. Одлично балансирана киселина со нота на слатка цреша и боровница.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 760.50ден
6 - 11 20% 676.00ден
12 - 100 30% 591.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна како говедско, паста, јагнешко, пилешко.

Tussock Jumper предлог – Тако со говедско – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, дeкантирано, на собна температура од 18 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Carménère
ЗЕМЈА Chile
РЕГИОН Vale de Colchagua
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2020
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Свежо, Полно Тело
АЛКОХОЛ 13%
КИСЕЛИНА 3.2g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 4g/L
НАГРАДИ Gold Medal Gilbert & Gaillard 2019

Wine Spectator (USA): 85 points

Silver Medal Prodexpo Moscow 2014

Silver Medal Sakura Awards – Tokyo 2014

 

Spread the love