Tussock Jumper VINHO VERDE, Португалија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper VINHO VERDE, Португалија

545.00ден

Суво – Дискретна пенливост – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Mинералност – Loureiro и AlvarinhoMinhoПортугалија

Цитрусни ароми со тропски ноти. Освежително и овошно, дискретна пенливост, долга завршница.

VIVINO оцена

 

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морска храна, вегетаријанска, солени закуски и предјадења.

Tussock Jumper предлог – Мисирка на португалски начинРЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено (7 °C) во чаша за бело вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Loureiro & Alvarinho
ЗЕМЈА Portugal
РЕГИОН Minho
ТИП Трпезно (мирно) вино, со дискретна пенливост (CO2)
БОЈА Бело
ГОДИНА 2019
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, освежително, минерално, лесно тело
АЛКОХОЛ 11%
КИСЕЛИНА 6.9g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 6.3g/L

 

Spread the love