Tussock Jumper NERO D’AVOLA Organic, Италија

595.00ден

595.00ден

Tussock Jumper NERO D’AVOLA Organic, Италија

595.00ден

Суво – Средно тело – Црно овошје/Црвено овошје/Даб – Nero d’AvolaSicily Италија

Ароми на свежо црвено овошје и слива. Нежни танини.

VIVINO оцена

 

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 535.50ден
6 - 11 20% 476.00ден
12 - 100 30% 416.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна како телешко, паста, јагнешко, пилешко.

Tussock Jumper предлог – Sicilian cheese and Pani Cunzatu  – Сицилијански леб со Пекорино сирење, босилек и домат – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, дeкантирано, на собна температура од 18 °C, во чаша за црвено вино.

 

 

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Nero d’Avola
ЗЕМЈА Italy
РЕГИОН Sicilia DOC ( PDO )
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2021
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Средно тело
АЛКОХОЛ 13%
КИСЕЛИНА 5.1g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 2.8g/L
НАГРАДИ Gold Medal Gilbert & Gaillard 2019
Spread the love