Tussock Jumper ZINFANDEL, USA

995.00ден

995.00ден

Tussock Jumper ZINFANDEL, USA

995.00ден

Суво – Полно тело – Зрело – Црно овошје/Црвено овошје/ Даб – ZinfandelCaliforniaUSA

Дегустациски белешки:

Раскошни ароми на зрело црно и црвено овошје, ноти на сладок зачин. Глатка и долга завршница.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 895.50ден
6 - 11 20% 796.00ден
12 - 100 30% 696.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна како телешко, јагнешко, пилешко во богат сос.

Tussock Jumper предлог – Tomahawk steak  – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, дeкантирано, на собна температура од 18 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Zinfandel
ЗЕМЈА USA
РЕГИОН California
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2018
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Зрело, Полно Тело
АЛКОХОЛ 15%
КИСЕЛИНА 5.6g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 3g/L
НАГРАДИ Best Value California Wine Spectator (USA)

Wine Enthusiast (USA): 87 points

Spread the love