Tussock Jumper TOURIGA, Португалија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper TOURIGA, Португалија

545.00ден

Суво – Полно тело – Зрело -Црно овошје/Тост/Сладок зачин – Touriga Nacional/AragonezAlentejoПортугалија

Богат вкус на црно овошје и сладок зачин, ванила, тост. Добро заокружено и балансирано вино, со моќни танини.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е богата, како на пример: говедско, јагнешко, дивеч, пилешко.

Tussock Jumper предлог – Macarrão Queijo Da Serra – Паста со целер и овчо сирење – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, декантирано, на температура од 18 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Touriga Nacional/Aragonez
ЗЕМЈА Portugal
РЕГИОН Alentejo
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2019
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Зрело, Црно овошје, Ванила, Полно тело
АЛКОХОЛ 13.5%
КИСЕЛИНА 5.8g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 6g/L
Spread the love