Summer Wine

Original price was: 3,480.00ден.Current price is: 2,960.00ден.

Original price was: 3,480.00ден.Current price is: 2,960.00ден.

Summer Wine

Original price was: 3,480.00ден.Current price is: 2,960.00ден.

1. Tussock Jumper VINHO VERDE, Португалија

Суво – Дискретна пенливост – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Mинералност – Loureiro и Alvarinho – Minho – Португалија

Цитрусни ароми со тропски ноти. Освежително и овошно, дискретна пенливост, долга завршница.

2. Tussock Jumper RIESLING, Германија

Средно-слатко – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Mинералност – Riesling – Rheinhessen – Германија

Одличен баланс помеѓу интензивните ароми на лимон и зрелите ароми на диња. Свежа и чиста палета. Класичен германски Ризлинг со освежителна завршница.

3. Tussock Jumper PINOT GRIGIO, Италија

Суво – Лесно – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Тропско овошје – Pinot Grigio – Venezia – Италија

Дегустациски белешки:

Ароми на сочно зелено јаболко и ананас. Лесно тело, нежна балета и долг, чист финиш.

4. Tussock Jumper CHARDONNAY, Франција

Суво – Средно тело – Свежо – Зелено овошје/Цитрус/Даб – Chardonnay – South France – Франција

Дегустациски белешки:

Сочни ароми на кајсија, круша, зелено јаболко. Ноти на орев и лешник, бел цвет. Дискретно путераст финиш.

5. Tussock Jumper VERDEJO Organic, Шпанија

Суво – Oрганско – Средно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Вегетативни ароми – Verdejo – Rueda – Шпанија

Дегустацијски белешки:

Свежо, со ароми на сочно зелено јаболко, цитрус и вегетативни ароми на анасон. Сертифицирано за органско и веганско производство.

6.  Tussock Jumper SAUVIGNON BLANC, Нов Зеланд

Суво – Средно тело – Освежително – Цитрус/Tропско/Вегетативно/Mинерално – Aроматично – Sauvignon Blanc – Marlborough – Нов Зеланд

Дегустацијски белешки:

Класичен пример на Sauvignon Blanc од Marlborough, Нов Зеланд. Цитрусни ноти, впечатливи ароми на диња и препознатливата зелена пиперка. Богато и интензивно на палета. Зрелоста на тропското овошје е одлично балансирана со сув, чист финиш.