За КАРАКТЕРНИ -20%

Original price was: 2,930.00ден.Current price is: 2,345.00ден.

Original price was: 2,930.00ден.Current price is: 2,345.00ден.

За КАРАКТЕРНИ -20%

Original price was: 2,930.00ден.Current price is: 2,345.00ден.

Вината, како и луѓето, имаат своја личност, став, карактер… а некои од нив се познати ТОКМУ по карактерот.

Споивме четири вина кои се најлесно би ги опишале како “бели вина со карактер”. Некои од нив се родени такви – нивниот карактер доаѓа од сортата, други – добиваат дополнителен карактер поради мајсторството на енологот…кај некои, пресудни се и двете влијанија – баш како и луѓето.

  1. Tussock Jumper VERDEJO Organic, Шпанија
  2. Tussock Jumper CHARDONNAY, Франција
  3. Tussock Jumper CHENIN BLANC, Јужна Африка
  4. Tussock Jumper SAUVIGNON BLANC, Нов Зеланд