Tussock Jumper TEMPRANILLO, Шпанија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper TEMPRANILLO, Шпанија

545.00ден

Суво – Полно тело – Зрело – Црвено овошје/Toст/Сладок зачин – TempranilloTierra de CastillaШпанија

Ароми на црвено овошје, ванила и ноти на сладок зачин. Богато и овошно, со долга завршница.

VIVINO оцена

 

 

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е богата, како на пример: говедско, јагнешко, дивеч, живина.

Tussock Jumper предлог – Говедско печење со шпаски зачини – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, декантирано, на температура од 18 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Tempranillo
ЗЕМЈА Spain
РЕГИОН Tierra de Castilla
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2019
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Зрело, Црвено и црно овошје, Ванила, Полно тело
АЛКОХОЛ 14%
КИСЕЛИНА 5.1g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 2.8g/L
НАГРАДИ Gold Medal Gilbert & Gaillard 2019

Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2018

Spread the love