Tussock Jumper CHENIN BLANC, Јужна Африка

795.00ден

795.00ден

Tussock Jumper CHENIN BLANC, Јужна Африка

795.00ден

Dry – Medium Body – Ripe – Citrus/Tropical/Mineral – Aromatic – Chenin BlancWestern CapeSouth Africa

Дегустацијски белешки:

На мирис, веднаш забележителни, тропски ароми на гуава. На палета, впечатокот се дополнува со ароми на зрела праска и ананас.

Одличен пример на богат и зрел стил на Chenin Blanc. Балансиран со чист, свеж, минерален и долг финиш.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 715.50ден
6 - 11 20% 636.00ден
12 - 100 30% 556.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е лесна или масна, како на пример: морски плодови, зачинета храна, риба, масно сирење.

Tussock Jumper предлог – Тајландско кари со риба и коријандер – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, добро изладено (7 °C) во чаша за бело вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Chenin Blanc
ЗЕМЈА South Africa
РЕГИОН Western Cape
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Бело
ГОДИНА 2020
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, освежително, средно тело
АЛКОХОЛ 13.5%
КИСЕЛИНА 6.5g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 3.1g/L
НАГРАДИ Wine Spectator ( USA ) : 89 points

Wine Enthusiast ( USA ) : 88 points

Spread the love