Tussock Jumper SHIRAZ, Австралија

845.00ден

845.00ден

Tussock Jumper SHIRAZ, Австралија

845.00ден

Суво – Полно тело – Зрело – Црно овошје/Зачин/Даб – ShirazSouth Eastern AustraliaAвстралија

Дeгустациски белешки:

Зрели ароми на цреша, зачин. Зрели, пријатни танини. Долг впечатлив финиш со карактеристичните ароми на бибер.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 760.50ден
6 - 11 20% 676.00ден
12 - 100 30% 591.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна како телешко, паста, јагнешко, пилешко.

Tussock Jumper предлог – Јагнешки котлетиРЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, дeкантирано, на собна температура од 18 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

 

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Shiraz
ЗЕМЈА Australia
РЕГИОН South Eastern Australia
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2019
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Зрело, Полно Тело
АЛКОХОЛ 14.5%
КИСЕЛИНА 5.2g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 2g/L
НАГРАДИ Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2018

Wine Enthusiast (USA): 85 points

Spread the love