Shiraz Day -20%

Original price was: 2,535.00ден.Current price is: 2,030.00ден.

Original price was: 2,535.00ден.Current price is: 2,030.00ден.

Shiraz Day -20%

Original price was: 2,535.00ден.Current price is: 2,030.00ден.

Cheers to exceptional Shiraz from down under and across the equator! 🇦🇺 🇿🇦

Два континенти, иста винска сорта: Shiraz од Австралија и Shiraz – Grenache -Viognier од Јужна Африка 🍷🌍

Запознајте се со зрелоста на австралискиот Shiraz, и уживајте во комплексноста на јужноафриканскиот Shiraz, внимателно балансиран во бленд со Grenache и Viognier. Двата – одлични претставници на своите поднебја, многу сонце, зрели ароми и карактеристичните ноти на бибер.

Дегустациски белешки:

Tussock Jumper SHIRAZ, Австралија

Зрели ароми на цреша, зачин. Зрели, пријатни танини. Долг впечатлив финиш со карактеристичните ароми на бибер.

Tussock Jumper SHIRAZ-GRENACHE-VIOGNIER, Јужна Африка

Ароми на зрело црно овошје, црни маслинки, ноти на кожа. Пријатни, зрели танини и долга завршница.