Chateau Kamnik, MONTE 2021

620.00ден

620.00ден

Chateau Kamnik, MONTE 2021

620.00ден

Суво црвено вино добиено со винификација на внимателно одбрани гроздови од сортите Montepulciano (71%) и Vranec (29%) од сопствените насади на винаријата Камник, одгледувани со особено внимание и редукција на родот.

Ова вино се карактеризира со длабока рубин црвена боја и интензивен мирис кој открива ароми на зрела капина и црна слива. Вкусот е полн и маркантен, со испреплетени тонови на капучино и какао, и долготраен послевкус. Mеките сомотести танини и хармоничната свежина му овозможуваат на виното капацитет за неколкугодишно созревање. Комбинирајте го ова вино со специјалитети од црвено месо, пате од гуска со слатко од кромид, или со одбрани сирења.

Препорачана температура на послужување: 13-15°C.

Алкохол: 13%

Полнето: Maj 2021

Опис

Сорта: Монтепулчиано, Вранец
Македонски винарии: Камник Винарија
Стил: Интензивно црвено
Земја: Северна Македонија
Регион: Повардарие
Берба: 2019
% алкохол: Од 14% до 15%
Spread the love