Chateau Kamnik, MONTE 2021

620.00mkd

620.00mkd

Chateau Kamnik, MONTE 2021

620.00mkd

Суво црвено вино добиено со винификација на внимателно одбрани гроздови од сортите Montepulciano (71%) и Vranec (29%) од сопствените насади на винаријата Камник, одгледувани со особено внимание и редукција на родот.

Ова вино се карактеризира со длабока рубин црвена боја и интензивен мирис кој открива ароми на зрела капина и црна слива. Вкусот е полн и маркантен, со испреплетени тонови на капучино и какао, и долготраен послевкус. Mеките сомотести танини и хармоничната свежина му овозможуваат на виното капацитет за неколкугодишно созревање. Комбинирајте го ова вино со специјалитети од црвено месо, пате од гуска со слатко од кромид, или со одбрани сирења.

Препорачана температура на послужување: 13-15°C.

Алкохол: 13%

Полнето: Maj 2021

Description

Wine variety: Монтепулчиано, Вранец
Macedonian Winery: Kamnik Winery
Style: Intense Red
Country: North Macedonia
Region: Povardarie
Vintage: 2019
% abv: Од 14% до 15%
Spread the love