Tussock Jumper SWEET CAT, Италија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper SWEET CAT, Италија

545.00ден

Полу-слатко – Лесно тело – Mеки танини – Зрело – Црвено овошје/Црно овошје – Merlot/Cabernet Sauvignon/CorvinaVenetoИталија

Полу слатко, лесно вино кое изобилува со овошни ароми – јагода, малина, цреша. Меки танини, глатка и овошна завршница.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со азијска храна или со десерт како сладолед, овошни палачинки.

Tussock Jumper предлог – Gelato tre colori frutta fresco – Трибоен сладолед со свежо овошје – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, малку изладено, на температура од 13 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Merlot/Cabernet Sauvignon/Corvina
ЗЕМЈА Italy
РЕГИОН Veneto
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2018
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Полу-слатко – Лесно тело – Меки танини – Зрело – Црвено овошје/Црно овошје
АЛКОХОЛ 12%
КИСЕЛИНА 3.3g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 28g/L
Spread the love