Tussock Jumper SAUVIGNON BLANC, Франција

595.00ден

595.00ден

Tussock Jumper SAUVIGNON BLANC, Франција

595.00ден

Суво – Средо тело – Цитрус/Зелено овошје/Тропско – Sauvignon Blanc – France – IGP Côtes de Gascogne ( PGI )

Дегустациски белешки:

Интензивна палета од ароми на тропско овошје, зрела диња. Балансирано со освежувачки ароми на цитрусно овошје.

 

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 535.50ден
6 - 11 20% 476.00ден
12 - 100 30% 416.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со лесна храна како грилувана риба, морски плодови, салати.

Конзумирајте го младо, изладено (10 °C) во чаша за бело вино.

 

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Sauvignon Blanc
ЗЕМЈА France
РЕГИОН IGP Côtes de Gascogne ( PGI )
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Бело
ГОДИНА 2022
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво
АЛКОХОЛ 11.5%
КИСЕЛИНА 4.5 g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 5.8 g/L
НАГРАДА Double Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2022
Spread the love