Dalvina, Kupidon, CHARDONNAY

580.00ден

580.00ден

Dalvina, Kupidon, CHARDONNAY

580.00ден

Првокласно Шардоне, подготвено на традиционален начин. Со секундарна ферментација по флаширањето се создава јаглерод-диоксид во вид на бисерни меурчиња кои волшебно и долготрајно стојат залепени на страните на студената чаша. Создадено да ја акцентира секоја прослава, изобилува со свежина што плени и опстојува долго по првата голтка. Неодоливо шармираат аромите што потсетуваат на свеж сос од јаболка, зрела круша и пресно испечен леб.

Алк. 12.0% Брут

Препораки:

Tемпература на служење|6°C-7°C
Наменетa чаша|Флејта