Dalvina, Elegija, TRAMINER

380.00ден

380.00ден

Dalvina, Elegija, TRAMINER

380.00ден

Траминер

Вино што се одликува со светла, жолто-зеленкаста боја и нежен отсјај на лимета. Ароматично, со овошни и зачински ноти на мед, кора од портокал, млада боровинка и полна палета од цитрусно овошје. Вкус што дава избалансирано чувство со блага целост и свеж, импресивен послевкус.

Алк. 12.5% • Суво

Препораки:

Tемпература на служење|10°C-13°C
Наменетa чаша|Ризлинг