Dalvina, Dionis, MERLOT Barrique

750.00ден

750.00ден

Dalvina, Dionis, MERLOT Barrique

750.00ден

Вино што ја започнува битката со својата длабока, сјајна боја и прекрасна мешавина од овошје од црн карактер. Како производ на дванаесетмесечно зреење во дабово буре, вкусови на црна цреша, капина и ронка препознатлив црн бибер ја исполнуваат усната празнина. Средината оцртува значителна комплексност поткрепена со освежителна арома на дива цреша. Зрелоста на овошјето искомбинирана со заокружените танини ја збогатуваат позадината од вкусови и бесконечно се повторуваат.

2016 Алк. 15.7% Суво

Препораки:

Tемпература на служење|14°C-19°C
Наменетa чаша|Голема Бордо