Dalvina, Dionis, CABERNET SAUVIGNON Barrique

700.00ден

700.00ден

Dalvina, Dionis, CABERNET SAUVIGNON Barrique

700.00ден

Mоќно Каберне чијшто аромат изобилува со нагласени овошни ноти, есенски лисја и кедрово дрво, како производ на дванаесетмесечно стареење во свежо дабово буре. При прво вкусување се чувствуваат аронија и црна рибизла, зрели и свиленкасти, додека во позадината доминира црна цреша што надградува една величествена комплексност. Завршетокот се одликува со ароми на мока и какао.

2016 • Алк. 14.5% • Суво

Препораки:

Tемпература на служење|14°C-19°C
Наменетa чаша|Голема Бордо