Dalvina, Amfora, Cuvee White

220.00ден

220.00ден

Dalvina, Amfora, Cuvee White

220.00ден

Вино од три испреплетени сорти, секоја од нив со засебна убавина што открива палета од различни ароми и вкусови. Избалансирано во киселините и алкохолот, со нежна, бледо жолта боја, ароми на зелена јаболка, цитрусно овошје и лимета, но и нежна арома на путер што танцува во позадина.

Алк. 12.0%

Препораки:

Tемпература на служење|9°C-12°C
Наменетa чаша|Ризлинг