Chateau Kamnik, SPARK MUSCAT 2014

2,000.00ден

2,000.00ден

Chateau Kamnik, SPARK MUSCAT 2014

2,000.00ден

Ова пенливо вино е произведено 100% од сортата Темјаника од лозјата на винаријата Камник.

Виното ја отркива својата комплексност низ екстравагантноста на деликатните меурчиња. Љубопитноста кон ова полу-слатко бело пенливо вино произлегува од примена на методот на 4 години зреење во шише. Традиоционалниот метод овозможува создавање на коммплексна и елегантна арома притоа зачувувајчи ги сортните ноти. Богато е со значајна овошна арома на сува кајсија, кора од портокал и бели цвеќиња. Вкусот е полн и кремаст, со совршено балансирани овошни и зачински ноти надополнети со цитрусна свежина која ни овозможува да уживаме во долгиот послевкус.

Препорачана температура на служење: 6-9°C
Уживајте во ова вино со десерти или специјалитети од пате од гуска.

Алкохол: 12,34%

Полнето: Февруари 2019

Опис

% алкохол: Од 12% до 13%
Земја: Северна Македонија
Македонски винарии: Камник Винарија
Сорта: Темјаника
Берба: 2014
Spread the love