Chateau Kamnik, ROSÉ SEXY 2022

620.00ден

620.00ден

Chateau Kamnik, ROSÉ SEXY 2022

620.00ден

Суво розe вино направено со купажа од повеќе сорти на грозје, и тоа 46% Sangiovese, 20% Montepulciano, 19% Arinarnoa и 15% Cabernet Sauvignon. Во создавањето на ова вино се применува “saignee” методот koj овозможува неколкучасовен контакт на ширата со покожицата од зрното, со што се добива маркантна розе боја. Виното има впечатлив мирис на црвено шумско вошје, со доминантни ароми на малина и јагода.. Вкусот е средно полн, овошен и хармоничен, со долг послевкус.

Уживајте во ова розe како аперитив или во комбинација со салата од свежо овошје, разладено на температура 7-10°C

Aлкохол: 13.5% Vol.

Полнето: Декември 2020

Опис

Сорта: Кабарне Сувињон, Монтепулчиано, Санџиовезе
Македонски винарии: Камник Винарија
Стил: Ароматично и цветно розе
Земја: Северна Македонија
Регион: Повардарие
% алкохол: Од 13% до 14%
Берба: 2020
Spread the love