Bovin, VRANEC

635.00ден

635.00ден

Bovin, VRANEC

635.00ден

Вината произведени од сортата Вранец се меѓу најпопуларните автохтони вина во Македонија. Ова суво вино на винарија Бовин има длабока црвена боја. Црвено овошје и бобинки доминираат во интезивниот мирис на виното. Тоа е субтелно, заокружено и полно, избалансирано со моќна структура и типични за оваа сорта вкусови на слични на џем.

Типично Македонско по природа, Бовин Вранец може да се сервира со огромен избор на јадења од домашната кујна како салати со домати, скара, „старо” сирење.

Препорачуваме да се сервира на температура од 15-17°C.