Bovin, ALEXANDAR

690.00ден

690.00ден

Bovin, ALEXANDAR

690.00ден

Александар е супериорно суво црвено вино од Бовин. Тоа претставува комерцијална мешавина од Мерло, Каберне Совињон и Вранец. Неговата боја е интензивно виолетова. Мирисот е полн со црвени и зрнести овошја со прекрасна комплексна арома и богат и полн вкус. Неговите хербални овошни тонови го прават ова вино незаборавно.

Александар е најдобро да се сервира на 12-14ºC со говедско, печено свинско месо, телешко месо, јагнешко месо и месо на скара.