Summer Wine #1 edition

Original price was: 1,635.00ден.Current price is: 1,390.00ден.

Original price was: 1,635.00ден.Current price is: 1,390.00ден.

Summer Wine #1 edition

Original price was: 1,635.00ден.Current price is: 1,390.00ден.

Summer Wine #1st edition

1. Tussock Jumper PINOT GRIGIO, Италија

Суво – Лесно – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Тропско овошје – Pinot Grigio – Venezia – Италија

Дегустациски белешки:

Ароми на сочно зелено јаболко и ананас. Лесно тело, нежна балета и долг, чист финиш.

2. Tussock Jumper RIESLING, Германија

Средно-слатко – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Mинералност – Riesling – Rheinhessen – Германија

Одличен баланс помеѓу интензивните ароми на лимон и зрелите ароми на диња. Свежа и чиста палета. Класичен германски Ризлинг со освежителна завршница.

3. Tussock Jumper VINHO VERDE, Португалија

Суво – Дискретна пенливост – Лесно тело – Освежително – Зелено овошје/Цитрус/Mинералност – Loureiro и Alvarinho – Minho – Португалија

Цитрусни ароми со тропски ноти. Освежително и овошно, дискретна пенливост, долга завршница.