Тussock Jumper MONASTRELL Organic, Шпанија

645.00ден

645.00ден

Тussock Jumper MONASTRELL Organic, Шпанија

645.00ден

Суво – Oрганско – Полно тело – Зрело – Црно овошје/Toст/Сладок зачин – MonastrellJumillaШпанија

Мирисна комбинација на зачини и боровинка. Глатка текстура, зрели танини и добро балансирана киселост.

VIVINO оцена

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 580.50ден
6 - 11 20% 516.00ден
12 - 100 30% 451.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со храна која е богата, како на пример: говедско, јагнешко, дивеч, паста.

Tussock Jumper предлог – Медитеранска салата со сушен домат – РЕЦЕПТ

Конзумирајте го младо, декантирано, на температура од 18 °C, во чаша за црвено вино.

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Monastrell
ЗЕМЈА Spain
РЕГИОН Jumilla
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Црвено
ГОДИНА 2019
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Суво, Зрело, Црно овошје, Полно тело
АЛКОХОЛ 14%
КИСЕЛИНА 4.8g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 5g/L
НАГРАДИ Gold Medal Gilbert & Gaillard 2019

Gold Medal China Wine & Spirits Awards 2018

Gold Medal Mundus Vini Biofach 2014

ОРГАНСКО Органските вина се произведени во согласност со принципите на органските практики на пороизводство: строга контрола на употребата на хемиски пестициди, ѓубрива, забрана за користење на ГМО – генетски модифицирани организми, контрола на адитивите.
Spread the love