Лесни црвени вина

Original price was: 1,560.00ден.Current price is: 1,400.00ден.

1. Tussock Jumper PINOT NOIR, Франција

Дегустациски белешки:

Суво – Средно тело – Свежо – Црвено овошје/Земјени тонови/Toст – Pinot Noir – South of France – Франција

Деликатни ароми на црвени бобинки дополнети со земјени тонови. Ноти на даб и ванила. Комплексен и долг финиш со лесни и добро интегрирани танини.

2. Tussock Jumper NERO D’AVOLA, Италија

Дегустацијски белешки:

Суво – Средно тело – Црно овошје/Црвено овошје/Даб – Nero d’Avola – Sicily – Италија

Ароми на свежо црвено овошје и слива. Нежни танини.

3. Tussock Jumper SWEET CAT, Италија

Полу-слатко – Лесно тело – Mеки танини – Зрело – Црвено овошје/Црно овошје – Merlot/Cabernet Sauvignon/Corvina – Veneto – Италија

Полу слатко, лесно вино кое изобилува со овошни ароми – јагода, малина, цреша. Меки танини, глатка и овошна завршница.

Нема на залиха