Tussock Jumper SWEET CAT WHITE, Италија

545.00ден

545.00ден

Tussock Jumper SWEET CAT WHITE, Италија

545.00ден

Слатко – Лесно тело – Tропско/Цитрус/Минерално – Garganega – Italy – IGT Verona

Дегустациски белешки:

Ноти на тропско овошје, ананас. Пријатната слаткост е одлично балансирана со освежувачка киселина.

Нешто интересно…

Sweet Cat White е произведен со аppassimento метод.

Пред бербата, дел од грозјето намерно се остава да се суши на виновата лоза. На овој начин се добива грозје со помалку вода, но поголема концентација на шеќер. При ферментацијата, дел од шеќерот се претвара во алкохол, но останува и природно повисоко ниво на шеќер. Ова резултира со послатко вино во кое уживаат љубителите на слатко вино, а искусните винољупци најчесто го комбинираат со лесни десерти и зачинета храна.

Bulk deal
Quantity Discount Discounted price
3 - 5 10% 490.50ден
6 - 11 20% 436.00ден
12 - 100 30% 381.50ден
Bulk pricing will be applied to package:

Опис

КАРАКТЕРИСТИКИ & АРОМИ

ХРАНА & СЕРВИС

Комбинирајте со зачинета или слатка храна како на пример: азиска храна, овошни десерти и салати, сладолед.

Конзумирајте го младо, изладено (10 °C) во чаша за бело вино.

 

СПЕЦИФИКАЦИЈА PDF

БРЕНД Tussock Jumper е резултат на зедничката страст на вински професионалци од 11 различни земји од целиот свет.
СОРТА Garganega
ЗЕМЈА Italy
РЕГИОН IGT Verona
ТИП Трпезно (мирно) вино
БОЈА Бело
ГОДИНА 2020
ВОЛУМЕН 0.75L
СТИЛ Слатко
АЛКОХОЛ 12%
КИСЕЛИНА 3.6g/L
ОСТАТОК ШЕЌЕР 26g/L
Spread the love