Chateau Kamnik, CARMENERE 2020

1,190.00ден

1,190.00ден

Chateau Kamnik, CARMENERE 2020

1,190.00ден

За првпат, Chateau Kamnik направи 100% Carménère кое ги плени љубителите на вино со неодоливите ноти на бибер и пиперка, вкусовите на цреша и живoписниот јужен шарм.

Ова Carménère е вино со полно тело и изразени зачински тонови. Неговата длабока црвена боја, кармин, ја наговестува бојата на лисјето во лозјето пред есенскиот листопад.

Вкусот потсетува на сочни печени пиперки, темно чоколадо и тутун, дополнет со меки танини.
Температура на послужување: 15-18°C

Полнето: Јануари 2021

Алкохол: 14,5 Vol.%

Опис

% алкохол: Од 14% до 15%
Земја: Северна Македонија
Македонски винарии: Камник Винарија
Сорта: Карменере
Берба: 2019
Spread the love