Dalvina, Godsin, Muscattrollinger, Red

380.00ден

380.00ден

Dalvina, Godsin, Muscattrollinger, Red

380.00ден

Мускат Црвен

Рубин црвено, деликатно, долготрајно и елегантно полусуво вино што ги плени сите сетила при првиот контакт. Прекрасно во својата младост и грациозно во своето стареење, неизбежно остава незаборавен печат со својата софистицирана хармонија, нежна сласт и благороден мирис. Блика со ароми на рози и суво грозје, проткаени со ноти од чајно дрво и мед.

Алк. 12.5% Полусуво

Препораки:

Tемпература на служење|11°C-13°C
Наменетa чаша|Розе