Dalvina, Godsin, MUSCAT TEMJANIKA

380.00ден

380.00ден

Dalvina, Godsin, MUSCAT TEMJANIKA

380.00ден

Квалитетно, слаткасто, лесно, питко, мускатно, вариететно, строго ароматично вино со богато буке од цвет и лушпа од портокал, суви и свежи кајсии, мед и рози. Специјално изработен да биде лесен за уживање, бел мускат што долготрајно танцува врз сетилата со преполна крошна од цветни ноти, вкусови и свежина кои не исчезнуваат накусо по последната голтка.

Алк. 12.5% Полусуво

Препораки:

Tемпература на служење|10°C-12°C
Наменетa чаша|Ризлинг