Dalvina, Elegija, ZUPLJANKA

380.00ден

380.00ден

Dalvina, Elegija, ZUPLJANKA

380.00ден

Произведено од регионалната винска сорта Жупљанка, во со сламена, златно-жолта боја, свежи киселини, ароми на банана и цитрусно овошје, и со нагласен минералитет. Со вкусови што долго траат и потсетуваат на зелена јаболка и лимета, вино подигнато од сопствената освежувачка хармонија на полно тело.

2019 Алк. 13.0% Суво

Препораки:

Tемпература на служење|10°C-13°C
Наменетa чаша|Ризлинг