Dalvina, Dionis, SYRAH Barrique

700.00ден

700.00ден

Dalvina, Dionis, SYRAH Barrique

700.00ден

Сирах одлежан 12 месеци во пресно-исковано дабово буре, елегантно и деликатно изработен, што им дарува необични доживувања на вашите сетила. Свежо потсушена трева, чоколадо и трага од Арапски ментол следуваат по прелевањето на богати и слатки црвени вкусови. Особено се истакнуваат ароми на малина и црвена рибизла. Балансот помеѓу лесната овошна свежина и трагите од бел бибер водат кон бескраен завршеток.

2016 Алк. 15.2% Суво

Препораки:

Tемпература на служење|14°C-19°C
Наменетa чаша|Бордо