Dalvina, CHARDONNAY Barrique

700.00ден

700.00ден

Dalvina, CHARDONNAY Barrique

700.00ден

Неодоливо првокласно вино со истакната чистота на овошни ароми на праска, киви и капки од лимон, со многу пријатна минералност. Ова Шардоне со децениски потенцијал, зрее и го продолжува својот совршен развиток во шише благодарение на стареењето во висококвалитетни дабови буриња. Притоа, не ја губи својата свежина и квалитет, развивајќи нагласена арома на коњак, полно тело и избалансирани овошни ноти.

2015 • Алк. 13.5% • Суво

Препораки:

Tемпература на служење|8°C-11°C
Наменетa чаша|Шардоне