Chateau Kamnik, WINEMAKERS’ SELECTION

480.00ден

Суво црвено вино, добиено со фузија на внимателно одбрани гроздови од врвни сорти на грозје од сопствените насади на винaријата Камник: Vranec (40%), Merlot (40%) и Carmenere (20%). Виното се одликува со рубин црвена боја. Аромата е комплексна, со истакнат овошно-зачински карактер кој потсетува на зрела цреша, надополнет со дискретни ванилински поттонови. Вкусот е полн, со кадифена структура, меки танини и долготраен послевкус.

Комбинирајте го ова вино со одбрани јаки сирења, италијански колбаси и разни специјалитети со месо. Препорачана температура на послужување: 12-15°С.

Алкохол: 14% Vol.

Опис

Сорта: Вранец, Карменере, Мерло
Берба: 2019
% алкохол: Од 14% до 15%
Македонски винарии: Камник Винарија
Регион: Повардарие
Земја: Северна Македонија
Spread the love
Chateau Kamnik, WINEMAKERS’ SELECTION

480.00ден

480.00ден