Chateau Kamnik, WINEMAKERS’ SELECTION WHITE

620.00ден

620.00ден

Chateau Kamnik, WINEMAKERS’ SELECTION WHITE

620.00ден

Суво бело вино, добиено со фузија на внимателно одбрани сорти на грозје од сопствените насади на винаријата Камник: Viognier (37%), Greco di Tufo (37%) and Chardonnay (26%).

Виното се одликува со кристална бистрина и сламесто жолта боја.

Аромата е комплексна, преовладува онаа на тропско овошје надополнета со ароми на жолти цветови. Вкусот е полн, избалансиран, со хармонична свежина и изразена минералност.

Препорачуваме ова вино да се консумира на температура од 7-10˚С, како аперитив, во комбинација со лесни предјадења и медитеранска храна.

Алкохол: 13.5 %

Опис

% алкохол: Од 13% до 14%
Земја: Северна Македонија
Македонски винарии: Камник Винарија
Сорта: Viognier (37%), Greco di Tufo (37%), Chardonnay (26%)
Берба: 2018
Spread the love